Reis til USA: Alt du trenger å vite om ESTA-søknaden

Reis til USA: Alt du trenger å vite om ESTA-søknaden

Planlegger du å reise til USA for forretninger, turisme eller bare for å besøke venner og familie? Da er det viktig å være klar over ESTA-søknaden.

Hva er ESTA?

ESTA står for “Electronic System for Travel Authorization” (Elektronisk system for reiseautorisasjon) og er et program administrert av U.S. Customs and Border Protection (CBP). Det gir visumfri reise til borgere fra visse land som ønsker å besøke USA i opptil 90 dager for godkjente formål.

Hvem trenger ESTA?

Alle reisende som er statsborgere eller statsløse borgere fra land som er med i Visa Waiver Program (VWP), må søke om en ESTA-autorisasjon før de reiser til USA. Dette inkluderer land som Norge, Storbritannia, Tyskland og mange flere. Det er viktig å merke seg at ESTA ikke erstatter et visum, men er en forutsetning for å reise til USA under VWP.

Hvordan søker man om ESTA?

Søknadsprosessen for ESTA er enkel og kan gjøres online. Du må fylle ut et søknadsskjema med personlig informasjon, reisedetaljer og betale et gebyr. Etter at søknaden er sendt inn, vil den vanligvis bli behandlet umiddelbart, men det anbefales å søke om ESTA minst 72 timer før avreise for å unngå eventuelle forsinkelser.

Viktige ting å huske på

  • Du må ha en gyldig esta usa, hver gang du reiser til USA under VWP.
  • ESTA-godkjennelsen er vanligvis gyldig i to år eller til passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først.
  • Det er viktig å gi nøyaktig informasjon når du fyller ut ESTA-søknaden for å unngå avslag eller problemer ved innreise.

Reis til USA med ESTA-autorisasjon er en enkel og praktisk måte å utforske landet på. Sørg for å søke om ESTA i god tid før din neste reise, og vær klar til å oppleve alt USA har å tilby!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here